Door technische problemen is de Wijkertunnel (A9) in de richting van Alkmaar afgesloten. Rijkswaterstaat meldt dat het verkeer moet omrijden via de Velsertunnel op de A22. 

De A9 is daarom afgesloten tussen knooppunt Velsen en Beverwijk-Oost. De tunnelbuis richting Amstelveen is wel open. Hoelang de Wijkertunnel dicht blijft, is nog niet duidelijk. “De storing bevindt zich in het hoogtedetectiesysteem”, zegt woordvoerder Erik Suik van Rijkswaterstaat. “Als dit niet werkt, is de tunnel niet veilig genoeg en blijft de tunnel dicht.”

De afsluiting zorgt voor vertraging in de ochtendspits. Rond 7.00 uur staat er volgens de ANWB-verkeersinformatie zo’n 4 kilometer file wat zorgt voor zo’n 20 minuten vertraging. Op de omleidingsroute via de A22 wordt het ook al aardig druk, daar is ongeveer een kwartier vertraging.

Hierdoor is het ook druk op de N208. Tussen Santpoort en IJmuiden staat het verkeer vast. Hier loopt de vertraging op tot zo’n 20 minuten. 

Tekst gaat verder onder X

Gisteravond om 20.30 uur is de tunnel afgesloten voor onderhoud. Toen kwam ook de storing aan het licht. Op de planning van Rijkswaterstaat stond dat de tunnel om 5.00 weer open zou gaan, maar dat is richting het noorden nog niet gelukt. “Er is een monteur om het op te lossen”, zegt Suik. Het is nog niet duidelijk wanneer het verkeer weer door de tunnel kan.