HEEMSKERK/ALKMAAR – Nova Pichel uit Alkmaar, een ondeugend en nieuwsgierig meisje van bijna 2 jaar oud, staat voor een enorme uitdaging. Zij werd negen maanden geleden gediagnosticeerd met een zeldzame en verwoestende vorm van kinderkanker, genaamd neuroblastoom. De kwaadaardige tumor zat op haar bijnier en er waren uitzaaiingen naar haar beenmerg en lymfeklieren. Op dit moment ondergaat Nova intensieve behandelingen in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Na dit alles zal ze de komende vijf jaar regelmatig gecontroleerd moeten worden. Haar kans op genezing is onzeker, tussen de 25 en 45%. Als de kanker terugkeert, wat een kans is van 50%, worden haar overlevingskansen veel lager, slechts 5%. Vader Kevin uit Heemskerk heeft samen met zijn broer Robin The Nova Foundation opgezet om de strijd aan te gaan.