Telstar heeft vanavond met 1-2 verloren van de Graafschap. In een spannende slotfase lukte het de club uit Velsen niet om de achterstand nog in te halen. Daarmee komt een einde aan een reeks van drie thuisoverwinningen. 

De Velsenaren kwamen goed uit de startblokken tegen De Graafschap. Danzell Gravenberch raakte al na vier minuten de paal met een harde uithaal. Hij bleef de rest van de wedstrijd gevaarlijk, maar was ook vaak onnauwkeurig in zijn afronding. Na een half uur spelen schoot hij de bal tegen de rand van het dak van het stadion. 

Bij Telstar ontbrak de rechtsback Robin Polley. Tim van de Loo nam zijn plek over. Thomas Oude Kotte keerde weer terug van een blessure. 

De Graafschap neemt afstand

Na de rust namen de Superboeren het initiatief over. Basar Önal was meteen gevaarlijk en even leek het erop dat hij de openingstreffer op zijn naam kon schrijven, maar de bal ging naast het doel.

In de 60e minuut zette David Flakus Bosilj de Graafschap op voorsprong. De Sloveense spits werkte een voorzet vanaf de linkerkant binnen: 0-1. Tien minuten voor tijd maakte Devin Haen een einde aan de hoop van Telstar. Hij schoot de 0-2 binnen.

Tekst loopt door onder de foto.

Hoewel de hoop op een resultaat vervlogen leek bij Telstar, kwam het wel weer terug in de wedstrijd. Invaller Mohammed Tahiri zette in de 87e minuut de aansluitingstreffer op het scorebord voor Telstar. 

Het werd een spannende slotfase, waarin Telstar nog vol voor de overwinning ging. De laatste drie thuiswedstrijden leverden telkens een winnende treffer in de blessuretijd op, maar vanavond liep het anders. Tahiri was dicht bij de gelijkmaker, maar hij schoot de bal naast. 

Tekst loopt door onder de video.

Den Bosch

Komende vrijdag speelt Telstar de uitwedstrijd tegen directe concurrent FC Den Bosch. De wedstrijd in Noord-Brabant begint dan al om 18.45 uur.

Opstelling Telstar: Houweling; Van de Loo, Apau, Bakker, Oude Kotte, Turfkruier (Seedorf/65); Augustijns (Tahiri/65), Overtoom, Plat; Eddahchouri (Van den Heerik/72), Gravenberch