RTV Heemskerk en Heemskerk FM zijn onderdeel van de Stichting Lokale Omroep Heemskerk.

Stichting Lokale Omroep Heemskerk is de lokale omroep voor Heemskerk (Noord-Holland) en de IJmond. Lokale evenementen, actualiteiten, cultuur en sport zijn te horen of te zien in onze informatieve programma’s.

De kracht van Heemskerk FM en RTV Heemskerk zit voor 100% in de belangeloze inzet van vele vrijwilligers die iedere dag met veel passie en gedrevenheid zorgen voor de nieuwste informatie en belangrijkste wetenswaardigheden uit de directe omgeving.

De lokale omroep van Heemskerk wordt voor een deel gefinancierd uit subsidie, maar is voor een groot deel afhankelijk van reclame en donateurs. Zonder de bijdragen van bedrijven en inwoners van Heemskerk kunnen we onze apparatuur niet onderhouden en zijn we dus niet in staat om de IJmond te bedienen.

Programma’s

Het radiostation brengt muziek, met veel aandacht voor alle genres. Verslaggevers op locatie verslaan hun avonturen, variërend van de jaarlijkse Sinterklaas intocht tot de wekelijkse sport. Radio- en tv-medewerkers brengen de lokale politiek dichtbij de kijker en de luisteraar en de Heemskerkse omroep biedt de nodige humor en nodigt uit tot ontspanning.

Het Programmabeleid Bepalend Orgaan ziet toe op de diversiteit van de programmering.