Zit het kerstpakket dit jaar ook weer vol met typische producten zoals nootjes, kaas en natuurlijk ‘echte’ Italiaanse pasta. Of wordt het dit jaar iets dat echt toegevoegde waarde heeft. Zo gaven vorig jaar enkele werknemers hun personeel een extra groot fleece kleed, als hulpmiddel in tijden van een hoge energierekening. Waar komen de werkgevers dit jaar mee op de proppen?

Je zou het haast niet verwachten, maar de voorbereidingen van de kerstpakketten begonnen al maanden geleden. En volgens Marit Krom, projectmanager Kerstpakketten van geschenkpakketten bedrijf More Than Gifts, is ‘vitaliteit’ dit jaar dé trend van het seizoen. 

“Op de beurzen zagen we vooral producten die met fitheid te maken hebben”, vertelt Krom. “Wij hebben daarom een fietsrugzak die dienst doet als gewone rugzak en als fietstas. Daarnaast is het product gemaakt van gerecyclede materialen.” Een van de kernvoorwaarden voor het bedrijf in Kennemerland dat zich focust op duurzame, ecologische en fairtrade producten.

Nieuwe wetgeving

Werkgevers proberen ook in te spelen op nieuwe wetgeving op de werkvloer. Het is namelijk vanaf volgend jaar verboden om nog papieren wegwerpbekers te gebruiken. Ook Krom wil daarmee aan de slag.

“We hebben een herbruikbare beker van rietsuiker, en we merken dat veel werkgevers inspelen op de nieuwe wetgeving door dit product toe te voegen aan het pakket.” Ook die kun je dus verwachten in je kerstpakket. 

Wat willen de Noord-Hollanders?

Noord-Hollanders op straat houden zich duidelijk minder bezig met trends binnen de kerstpakketten en hopen vooral op de gouwe ouwe producent. “Lekkere koekjes en een soepje”, aldus een vrouw op de markt in Wormerveer. 

Een andere vrouw geeft aan dat ze graag iets krijgt waar ze écht wat aan heeft. “Het liefst een cadeaubon, dan kan ik iets kopen waar ik wat aan heb.”