Wel een zeer spannende slotfase, maar geen punten voor Telstar. Voor eigen publiek verloren de Witte Leeuwen met 1-2 van De Graafschap. Na afloop droop de frustratie van het gezicht van aanvaller Danzell Gravenberch. “We kregen vervelende goals tegen.”

Wel vaker dit seizoen loopt Telstar onnodig puntenverlies op. Elke keer kunnen spelers en trainer dezelfde conclusie trekken. Het ontbreekt aan scorend vermogen. Slechts dertien keer scoorden de Velsenaren in veertien duels. “We komen wel in scoringspositie”, vertelt spits Danzell Gravenberch na het verlies voor de camera. “Daar ligt het niet aan, maar een verklaring heb ik niet. Ik geloof niet dat het met scherpte te maken heeft, want iedereen was wel hongerig.”

“Statistieken”

Frustraties zijn duidelijk zichtbaar bij Gravenberch na de nederlaag, ook trainer Mike Snoei vond dat zijn ploeg veel meer verdiende. “We vergeten de trekker over te halen, want ik denk dat wij een voortreffelijke eerste helft spelen. Alle statistieken vallen uit in ons voordeel, alleen we scoren niet.”

Tekst loopt door onder de video.

Blessures

Wat ook niet mee helpt, is dat Snoei veel spelers mist. Zo zaten Jay Kruiver, Ronald Koeman Jr., Christos Giousis, Mees Kaandorp, Robin Polley, Youssef El Kachati en Jorginho Soares geblesseerd op de tribune. “Ik durf dat bijna niet te zeggen”, aldus Snoei. “Want we staan op een plek op de ranglijst waar we niet willen staan.”

Na veertien duels staat Telstar op de negentiende plek. Volgende week vrijdag is in Brabant FC Den Bosch de tegenstander.