Op de A9 zijn vanmorgen tussen Diemen en Amstelveen ter hoogte van knooppunt Holendrecht en tussen Alkmaar en Amstelveen ter hoogte van de knooppunten Beverwijk en Rottepolderplein meerdere ongelukken gebeurd. Het verkeer was hierdoor flink vertraagd. Inmiddels zijn de wegen grotendeels weer vrijgegeven.

Bij het ongeluk ter hoogte van de knooppunten Beverwijk en Rottepolderplein waren twee rijstroken dicht, het verkeer is hierdoor meer dan een uur vertraagd, meldt de ANWB. Tussen Diemen en Amstelveen had het verkeer minder last van de file, daar was slechts een paar minuten vertraging gemeld.

Flinke aanrijding

Volgens een woordvoerder van de politie vond om 7.15 uur een ‘flinke aanrijding’ plaats ter hoogte van Spaarndam. Daarop ontstonden meerdere kop-staartbotsingen. Driehonderd meter achter de eerste botsing knalde er weer een auto op z’n voorganger, in totaal waren er drie losse aanrijdingen. 

“Er ontstond filevorming achter aanrijding, dat gaat vrij abrupt en dan zijn er altijd mensen die te laat met remmen”, aldus de woordvoerder. In totaal zijn er tien voertuigen op elkaar geknald. Vier waren dusdanig beschadigd dat ze door een bergingsbedrijf zijn afgesleept. Er hoefde niemand naar het ziekenhuis. 

Bergingswerkzaamheden

Wie onderweg is naar Den Haag en Utrecht werd aangeraden vanaf afrit Uitgeest de N8, A8, A10 en A4 te volgen. Rijkswaterstaat is inmiddels begonnen met bergingswerkzaamheden en verwacht dat beide incidenten rond 8.45 uur zijn afgehandeld. Tot die tijd moest rekening worden gehouden met extra reistijd.

Inmiddels geeft de ANWB aan dat de meeste files zijn opgelost, alleen op de afrit AMC – Amstelveen-Stadshart is nog een paar minuten vertraging.